Szakmai önéletrajz

Dr. Skriba Eszter
Dr. Skriba Eszter, szülész-nőgyógyász szakorvos, meddőségi specialista

2001-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán. Szülészet-nőgyógyászati gyakornoki képzésemet az I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdtem, majd a Szt. Rókus Kórházban és az Állami Egészségügyi Központban folytattam. A Szülészet-Nőgyógyászati Szakvizsgán kiemelten teljesítettem 2009-ben.

2007-től  2019-ben is a jelenlegi Czeizel Intézetben, régebben Magzati Diagnosztikai Központban is dolgozom főállásommal párhuzamosan. Ennek keretében volt lehetőségem elmélyedni a Down-kór szűrés szakmai hátterében is. Az évek alatt nagyszámú magzati ultrahang-vizsgálatot végeztem. Megszereztem mind a hazai, mind a nemzetközi jártassági-vizsgákat, vagyis C-típusú legmagasabb jártassággal és a Fetal Medicine Foundation (FMF- a világ jelenleg egyik legelismertebb genetikai és ultrahang diagnosztikai intézménye) által akkreditált képesítéssel rendelkezem. Az utóbbi években a meddőség témakörébe is tartozó nőgyógyászati eltérések ultrahangdiagnosztikájával foglalkozom, mint méhüregi rendellenességek, endometriosis, 3D képalkotás. Ezek felhasználásával több szakmai cikk és előadás is készült.

2009-ben felvételt nyertem a Szt.János Kórház, Budai Meddőségi Központ orvoscsoportjába. Szülészeti hátterem is a Szt.János Kórház Szülészeti Osztálya volt. A Budai Meddőségi Centrumban (BMC), az ország egyik vezető intézményében tanulhattam és láttam bele az infertilitás kezelésébe. A szülészet-nőgyógyászatnak ez a szűk, ám annál nehezebb területe áll a legközelebb a szívemhez.

2012-ben született második gyermekem. Némi otthonlét után visszatérve, a lombikprogramokat a Róbert Károly Magánkórház Meddőségi Részlegén folytattam. Későbbiekben határterületi szakmákban is elmélyedtem, mint immunológia, haematológia, mivel a többszöri vetélések és beágyazódási rendellenességek megoldása is vonz. Ezt a tevékenységemet magánrendelői körülmények között végzem. 2021.szeptemberétől pedig a már állami finanszírozású Róbert Károly Meddőségi Centrumban történik az asszisztált reprodukciós tevékenységem.

2009-ben indítottam el a magánrendelésemet, amelyen belül kiváló technikai és laborháttérrel, szép környezetben, általános nőgyógyászattal és természetesen meddőségi problémákkal, sikertelen terhesség megoldásával foglalkozom.