Rólam

Dr. Skriba Eszter

szülész-nőgyógyász szakorvos
meddőségi specialista
ultrahang-diagnosztika specialista
Dr. Skriba Eszter
Kedves Látogató, Tisztelt Pácienseim!

Magánrendelésem márciustól új helyre költözött, a NEIDAN Egészségközpontba, ahol gyönyörű, nyugodt környezetben, megfelelően kialakított, kellően szeparált helységekben zajlik a magas szintű, egyénre szabott ellátás. Mind női, mind férfi pácienseinknek helyben biztosítjuk a szükséges vizsgálatokat, kiváló ultrahanggépekkel, laborháttérrel és andrológiai vizsgálatokkal. A nőgyógyászati 3D ultrahang-diagnosztika is a rendelésem része. Téma: általános nőgyógyászat, családtervezés, meddőség, habituális vetélés. 3D nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok. 

Bejelentkezés online történik a weboldalamon keresztül. Egyszerre 1 időpontot tudnak foglalni. Amennyiben 24 órán belüli lemondás történik, vagy nem jelenik meg a páciens, úgy a mindenkori alapdíj (jelenleg 20.000 ill. 30.000Ft) kiszámlázásra kerül.

Az IVF programok a Róbert Károly Meddőségi Centrumban zajlanak. A megelőző és köztes konzultációk, kivizsgálások mind ott, mind a magánrendelésem keretében elérhetőek.

Szeretettel várom Önöket.
Dr. Skriba Eszter

Dr. Skriba Eszter
Dr. Skriba Eszter, szülész-nőgyógyász szakorvos, meddőségi specialista

Három gyermekem, családom mellett, szülész-nőgyógyászként dolgozom, kiemelten a meddőség és az ultrahang-diagnosztika területén.

A saját tapasztalataimból is tudom, milyen egy babára várni, kihordani és életet adni. Bizony nem megy mindig könnyen, néha pedig kifejezetten nehéz. Amikor ultrahang – vizsgálatokat végzek, akkor is az élet csodáját látom minden magzatban, ahogy a lányaimat láttam.

Mégis a gyermekvállalással kapcsolatos kivizsgálás, kezelés áll a legközelebb a szívemhez. Ebben a szektorban eddig eltöltött 12 évem alatt sokezer ciklust asszisztálhattam végig, amelyek eredményeképpen több ezer baba született. Valódi, nagybetűs Sorsokkal találkoztam és könnyeztem meg. A gyors siker nagy öröm, de ha hosszú munkát követ, az bizony komoly alázatra neveli az orvost is. Az új pácienssel való összecsiszolódás, bizalmi kapcsolat kialakulásának folyamata mindig megható, hát még, ha gyermekáldás követi :). 

Az idevezető út hosszú volt, de nagyon érdekes és szakmai fordulatokkal teli. Több kórházban dolgoztam az elmúlt 20 évben, és mindegyiknek sokat köszönhetek. A nagylányom még rezidensi éveim alatt született. Nemsokkal később kezdtem el érdeklődni az ultrahang – diagnosztika iránt, majd főállásom mellett ennek a szférának az egyik vezető intézményében fejlődtem és dolgoztam 13 évig,  2007-től 2020-ig, a jelenlegi Czeizel Intézetben. Az évek alatt nagyszámú magzati ultrahang-vizsgálatot végeztem. Megszereztem mind a hazai, mind a nemzetközi jártassági-vizsgákat, vagyis C-típusú legmagasabb jártassággal és a Fetal Medicine Foundation (FMF- a világ jelenleg egyik legelismertebb genetikai és ultrahang diagnosztikai intézménye) által akkreditált képesítéssel rendelkezem. Hosszabb ideig vezettem az ultrahanglabort. Az utóbbi években a meddőség témakörébe is tartozó nőgyógyászati eltérések ultrahangdiagnosztikájával foglalkozom, mint méhüregi rendellenességek, endometriosis, 3D képalkotás. Ezek felhasználásával több szakmai cikk és előadás is készült. Ezzel párhuzamosan, 2008-ban kerültem a Budai Meddőségi Centrumba, ahol megtalálhattam a szakma általam legszebbnek ítélt részét. Második lánykám már ebben az időszakban született. Tőle a Róbert Károly Magánkórházba mentem vissza meddőségi kezeléseket végezni, a már működő magánrendelésem és az ultrahang-diagnosztika mellett. Későbbiekben határterületi szakmákban is elmélyedtem, mint immunológia, haematológia, mivel a többszöri vetélések és beágyazódási rendellenességek megoldása is vonz. Ezzel a témával a megánrendelésemen foglalkozom. Az asszisztált reprodukciós tevékenységemet a Róbert Károly Meddőségi Centrumban, most már állami keretek között végzem.

Rendelésemen kiváló technikai és laborháttérrel, szép környezetben, általános nőgyógyászattal és természetesen meddőségi problémákkal, sikertelen terhesség megoldásával foglalkozom.

Remélem, mind annak, aki a csodára vár, és annak is, aki már részesült benne, segíteni tudok személyes tapasztalataimmal is! Természetesen minden problémát, ami hölgyeket illetve párokat érinthet a gyermekvállaláson kívül is, személyes hangvételű, oldott légkörben igyekszem megoldani.

Média-mejelenésekből:

10 éves a Róbert Kórház – TedX előadás Varga Erika biológussal:

Dr. Skriba Eszter és Varga Erika a Róbert Károly Magánkórház 10. születésnapja alkalmából tartott TedX előadását megtekinthetik itt:

Mindenki Akadémiája: Biológiai óra

https://www.youtube.com/watch?v=Wq5-J-utPoE&t=219s

Magellán 2019.

https://tv2.hu/supertv2/musoraink/magellan/31125_magellan—2019.11.30..html

Szív – Jezsuita magazin: Életadás természetesen, tudományosan, csodálatosan. A cikk az “Apa-anya-gyerek, Hat gondolat a családról” című könyvben is megjelent.

Szakmai cikk, előadás:

A méhüregi és térbeli ultrahangvizsgálat szerepe  a meddő és habituális vetélő  páciensek kivizsgálásában

Skriba Eszter dr.1,2, Fekete Tibor dr.1,4, Demendi Csaba dr.1,5,  Fülöp Vilmos dr.3, Tidrenczel Zsolt dr.1,3

(Magyar Nőorvosok Lapja – szakmai cikk)

T-alakú méh jelentősége az infertilitásban – szakmai előadás